Bezienswaardigheden

 

Attractiepark Slagharen
Zin in een leuk dagje weg met de (klein) kinderen? En zijn zij gek op snelheid, hoogte en een uitdaging? Ga dan een dag naar Attractiepark Slagharen. Hier vindt u meer dan 30 attracties en shows waaronder de vrije val, verschillende achtbanen, een wildwaterbaan, speeltuinen en nog veel meer. Dit attractiepark is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar of opa’s en oma’s met kleinkinderen.

Fietsen op de VAM-berg
Als u wilt fietsen, mountainbiken of wielrennen tijdens uw vakantie dan kunt u het beste naar de VAM-berg gaan. De berg is zo’n 47 meter hoog en biedt volop vermaak voor actievelingen en mensen die een ervaring rijker willen worden. Na de beklimming, met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,7%, kunt u genieten van een fantastisch uitzicht. Bovenop de berg bevindt zich een informatiepunt.

Belevingspark Grolloo
Hier kunnen de kinderen lekker bewegen, wandklimmen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Een heuse uitdaging is de kabelbaan. Deze is 200 meter lang en gaat vanaf 10 meter hoogte bijna volledig over het water. Of wat dacht u van evenwicht en balans houden? Deze zijn prima te beoefenen op de indianenbrug en het evenwichtskoord. Een actieve uitdaging voor jong als oud.

Ballorig Assen
Ballorig is een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar oud. Hier kunnen ze rennen, klimmen & klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel meer leuks. Kortom, kinderen kunnen hier echt kind zijn én kunnen zich urenlang vermaken. En de ouders en verzorgers? Die kunnen zich lekker terugtrekken in het horecagedeelte terwijl ze kunnen genieten van een kopje koffie.

Vlinderparadijs Papiliorama
Kom en bewonder honderden vlinders uit diverse werelddelen die op zoek zijn naar nectar. Geniet tijdens jouw bezoek van de exotische, kleurrijke vliegende juwelen van de natuur in een daarvoor speciaal aangelegd stukje tropisch oerwoud. Wandel, samen met jouw gezin, door een tropische, overdekte tuin, vol met vrij rondvliegende vlinders. Gaaf toch? Dit is één van de grootse vlindertuinen van Europa.

TT Circuit Assen
Bent u gek van alles wat met motor- en autosport te maken heeft? Dan is een uitstapje naar TT Circuit Assen echt iets voor jou. Kom genieten van het motorspektakel, hoge snelheden en spannende inhaalmanoeuvres. Zelf een dagje het circuit op? Dat kan. Hier kunt u als beginner, gevorderde en als ervaren rijder het circuit op. Tevens kunnen ervaren rijders op hun eigen motor rijden. Gaaf toch?

Kamp Westerbork
In het Herinneringscentrum van Kamp Westerbork voelt u de geschiedenis. Door middel van filmbeelden en tentoonstellingen worden de vele verhalen tot leven gebracht. Neem een kijkje in de originele barakken waarin meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma sliepen. Sta stil bij de geschiedenis van de Tweede Wereld Oorlog en kom meer te weten over de indrukwekkende gebeurtenissen.

Geopark de Hondsrug
Wil jij op ontdekkingstocht door het prachtige landschap van de Hondsrug? En hou jij van wandelen, fietsen en paardrijden? Doe mee met een tocht of stippel zelf een route uit. Neem een route die door bossen, heidevelden en stuifzand, langs hunebedden en akkers leiden. Een leuke tip is een Oertoer. Dit is een tocht door het park die jij zelf kunt samenstellen op basis van de thema’s ijstijd, prehistorie of veen.

Monumentendorp Orvelte
Wist jij dat Orvelte ook wel bekend staat als het oerdorp van Drenthe? In dit levendige monumentendorp stapt u even terug in de tijd. Snuffel langs de oude boerderijen, deur in, deur uit en geniet van de gastvrijheid en de mooie omgeving van dit dorp. Tevens is het een aanrader om een kijkje te nemen bij de prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Ontdek, beleef en bewonder.

Contact

Camping De Otterberg
Drijberseweg 36a
9418 TL Wijster
Nederland
+31 (0)593 562 362
Info@otterberg.nl 

Social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op social media!